flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відновне правосуддя для неповнолітніх

04 серпня 2020, 10:20

30 липня 2020 року в приміщенні відділу «Острозького бюро правової допомоги» відбувся семінар-нарада на тему: «Відновне правосуддя для неповнолітніх».

Доповідачем по темі була медіатор, адвокат, старша викладачка Національного університету «Острозька академія» - Ольга Шминдрук.

У вказаному заході також взяли участь: голова Острозького районного суду –  Алла Венгерчук, начальник Острозького відділу Здолбунівської місцевої прокуратури –  Тетяна Мусіюк, начальник відділу «Острозьке бюро правової допомоги» - Микола Шаповал, начальник Острозького районного сектору пробації – Андрій Штенько, виконувач обов’язків начальник служби у справах дітей Острозької РДА – Володимир Федорчук, начальник Острозького міського ЦСССДМ – Оксана Гловацька та представник від Острозького відділу поліції.

Ольга Шминдрук у вступному слові повідомила про впровадження загальноукраїнського проекту для неповнолітніх, котрі вчинили кримінальні правопорушення – «Відновне правосуддя» та пояснила у ході своєї доповіді підстави для застосування медіації у кримінальних провадженнях, в яких підозрюваним є неповнолітній, переваги застосування медіації, а також умови укладення медіаційної угоди. Окрім того, доповідач звернула увагу присутніх на те, що застосування медіації створює умови для економії державних ресурсів у кримінальному провадженні.

Під час плідної дискусії всі присутні погодилися з тим, що програма відновного правосуддя у кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх є перспективним альтернативним способом вирішення кримінально-правових спорів і вказали на необхідність активного його впровадження та співпрацю у даному напрямку.

По завершенню заходу доповідач Ольга Шминдрук подякувала усім присутнім за участь, озвучення  дискусійних та проблемних питань, вказавши, що саме у дискусіях можливо визначити загальну позицію та вектор співпраці.