flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В області запрацював центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

29 травня 2013, 11:20


В області запрацював центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 78 фахових адвокатів безкоштовно надаватимуть юридичні послуги соціально вразливим категоріям краян.

 

Відтак, люди, котрі донині не могли найняти фахового юриста, відтепер мають безкоштовну кваліфіковану юридичну допомогу. Зокрема, при затриманні правоохоронці повідомляють фахівців новоствореного центру, які чергують цілодобово. Вони ж відразу призначають адвоката, який може якнайшвидше прибути на допомогу. Так, послугами безкоштовного захисника вже скористалися в Сарнах, їх надавав місцевий фаховий юрист, із яким уклали договір.

В перспективі юридична допомога для краян ставатиме ще доступнішою. Якщо нині заручитися підтримкою захисника центру можуть лише затримані за підозрою в скоєнні кримінального чи адміністративного злочину, то вже з 2014-о адвоката також нададуть людині, яку звинувачують в цивільних правопорушеннях. Водночас впродовж року на Рівненщині також планують створити додаткові міжрайонні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги – у містах Дубно Сарни та Кузнецовськ.

Довідково: центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює цілодобово за адресою: м.Рівне, вул. Драгоманова, 7. Діє також безкоштовна телефонна лінія – 0891200076.