flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання ради суддів загальних судів

25 липня 2013, 12:52

24 липня 2013 року відбулося засідання ради суддів загальних судів, де обговорено низку питань діяльності судів.
   На засіданні розглянуто питання інформаційного наповнення судами власних веб-сайтів відповідно до вимог діючого законодавства та їх постійного оновлення. Державним підприємством «Інформаційні судові системи» проведено щомісячний моніторинг стану інформаційного наповнення веб-сторінок загальних судів. Так, відповідно до проведеного моніторингу, найкраще протягом останнього місяця наповнювались сайти таких судів: Кодимського районного суду Одеської області, Люботинського міського суду Харківської області, Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області.
   Водночас, донині ще залишається 34 суди, які зовсім не наповнюють власні веб-сторінки. Для порівняння, станом на 1 травня цього року ця цифра становила 136 судів. Радою прийнято рішення звернути увагу голів місцевих загальних судів чи тимчасово виконуючих обов'язки голів судів, що не розміщували інформацію на веб-сторінках судів у період з 1 червня до 30 червня 2013 року, на необхідність неухильного дотримання вимог чинного законодавства, зокрема статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», щодо інформаційного наповнення і функціонування офіційних веб-сторінок відповідних загальних судів та виконання рішення ради суддів загальних судів від 28 лютого 2013 року № 12.
   На думку членів Ради, для більш повного та всебічного огляду відвідувань веб-сайтів судів загальної юрисдикції, доречно встановити відповідні лічильники.
   Радою суддів загальних судів розглянуто питання про загородження для загальних судів, яке відокремлюватиме підсудних від складу суду і присутніх громадян та прийнято рішення повернутися до обговорення вказаного питання під час наступного засідання Ради.
   Щодо питання розробки та затвердження Інструкції з діловодства в місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ заступник Голови Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк поінформував присутніх про те, що наразі названий проект Інструкції розроблено, триває його обговорення. По завершенню обговорення робоча група із напрацювання проекту Інструкції максимально враховуватиме подані пропозиції. Радою прийнято рішення доручити голові ради суддів загальних судів Інні Отрош створити робочу групу для узагальнення пропозицій та зауважень, наданих апеляційними та місцевими загальними судами на звернення ради суддів загальних судів щодо зазначеного проекту Інструкції.
   При обговоренні питання щодо пропозицій ради суддів загальних судів щодо внесення змін до Положення про автоматизовану систему документообігу суду Радою прийнято рішення доручити головам апеляційних та місцевих загальних судів надати раді суддів загальних судів в строк до 1 жовтня 2013 року включно пропозиції та зауваження, пов’язані із функціонуванням автоматизованих систем документообігу судів, та поліпшення їх функціонування, а також надати пропозиції щодо внесення змін до Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України від 26 листопада 2010 року № 30, погодженого Державною судовою адміністрацією України 26 листопада 2010 року.
   Радою суддів загальних судів обговорено інформацію Державної судової адміністрації України щодо питання правового захисту суддів, соціального захисту і побутового забезпечення суддів та їхніх сімей  та стан фінансового та матеріально-технічного забезпечення місцевих, апеляційних загальних судів.
   Радою прийнято рішення про відзначення Почесною Грамотою ради суддів загальних судів:
- заступника голови апеляційного суду Чернівецької області Тарбинського Валентина Григоровича;
- суддю апеляційного суду Дніпропетровської області Чебикіна Віталія Петровича;
- керівника апарату Ковельського міськрайонного суду Волинської області Сус Тетяну Григорівну;
та Грамотою ради суддів загальних судів:
- головного бухгалтера апеляційного суду Волинської області Зінчук Марію Василівну.

Наступне засідання ради суддів загальних судів відбудеться 11 вересня 2013 року.