flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Отримав вирок за вчинення насильства в сім’ї

11 лютого 2022, 14:16

Острозький районний суд Рівненської області оголосив вирок жителю  м. Острог Рівненського району Рівненської області, за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.126-1  КК України (домашнє насильство)  про що затверджено угоду  про визнання винуватості затверджену між  потерпілою та обвинуваченим за участю прокурора, та призначено покарання  у виді  150 годин громадських робіт.

        Судом встановлено, що чоловік протягом року неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення передбаченого ст.173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства, невиконання  термінового заборонного припису або не повідомлення  про місце свого тимчасового перебування), одна на шлях виправлення не став та продовжував вчиняти психологічне насильство, яке проявлялося  в нецензурному та образливому  висловлюванні стосовно потерпілої, шарпав її за одяг та  погрожував фізичною розправою, словесно виганяв з будинку.

        Засуджений щиро розкаявся у вчиненому, обіцяв подібного не вчиняти, дотримуватися умов угоди та  стати на шлях виправлення.