flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перебував в місті в п’яному вигляді

11 лютого 2022, 14:15

Острозький районний суд Рівненської області визнав такою, що не вчинила правопорушення, передбачене ч.3 ст.184 КУпАП  жительку м. Острог Рівненського району Рівненської області яка ухилялася від виконання передбачених законодавством обов`язків щодо виховання свого неповнолітнього сина. На підставі п.1 ч.1 ст.247 КУпАП суд звільнив її від адміністративної відповідальності за відсутністю події та складу адміністративного правопорушення, оскільки на момент  вчинення адміністративного правопорушення, її  неповнолітній син досяг віку, після якого настає адміністративна відповідальність, а отже самостійно має нести адміністративну відповідальність.

       Судом встановлено, що неповнолітній син останньої 04.01.2022 р. близько 11  год. 00 хв., перебував в місті Острог Рівненського району Рівненської області  по вулиці  Гальшки Острозької  в п’яному вигляді, чим ображав людську гідність та громадську мораль, після чого працівники поліції доставили неповнолітнього до відділку поліції.

         Мати неповнолітнього під час розгляду справи в суді вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнала повністю та пояснила, що здійснює всі можливі дії та приймає відповідні заходи щодо забезпечення виховання свого сина. У вчиненому розкаялася та запевнила, що подібного не повториться.