flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення присяжним про необхідність подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2023 рік

01 березня 2024, 13:07

Острозький районний суд Рівненської області нагадує про необхідність подання присяжними декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування до 01 квітня 2024 року за 2023 рік.

Відповідно до підпункту «ґ» пункту 1 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» до суб'єктів декларування відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

Ознайомитись з роз’ясненнями щодо заповнення декларації можна на офіційному веб-сайті НАЗК  за посиланням https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/.

Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність, стаття 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та статті 366-2, 366-3 Кримінального кодексу України.